fbpx

Mediul de afaceri din Moldova, văzut ca fiind mai transparent de businessmani. Ruslan Uskov: „Au loc schimbări radicale”

Mediul de afaceri din Moldova s-a îmbunătățit substanțial în ultimii ani, iar de pe urma acestor transformări pozitive au de câștigat cetățenii. De această părere este Ruslan Uskov, partenerul administrator al Brodsky Uskov Looper Reed & Partners, importantă companie juridică şi de consulting din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta spune într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zingan că una dintre principalele realizări din business este că, datorită unor reforme fiscale, afacerile au fost scoase din economia tenebră.

„Vorbim, în primul rând, despre aşa-zisa „albire” a mediului de afaceri. Acest proces este vizibil în special în ultimii câţiva ani. În businessul „alb” totul devine mult mai simplu. Să luăm, de exemplu, plata salariilor. Una este să cumperi o companie unde angajaţii primesc salariile pe card şi cu totul alta este fenomenul salarizării în plic”, a declarat Uskov.

Omul de afaceri mai spune că investitorii sunt atraşi tot mai mult de Republica Moldova şi a enumerat câteva domenii tentante pentru aceştia, care s-au dezvoltat mult în ultima perioadă.

„Companiile agricole mari, reţelele de magazine, de farmacii, de piese auto. Întreprinderi industriale importante, retaileri. Aceştia ar putea să nu aibă punctele proprii de comercializare a mărfii, în schimb dispun de un brand, de legături utile cu reţelele şi fluxuri financiare prognozabile. Sunt şi câteva nişe importante – terenuri mari, în care poate fi cultivata producţie ECO. Acestea sunt tentante pentru investitorii din Cehia, Germania sau Olanda”, a mai spus Uskov.

Articole asemănătoare

Back to top button