fbpx

Medicii de familie vor putea elibera toate certificatele medicale necesare pentru obținerea permisului de conducere

Începând cu data de 1 octombrie 2023, regulile pentru verificarea stării de sănătate a conducătorilor auto și a candidaților la permisul de conducere s-au simplificat în urma unor schimbări propuse de Ministerul Sănătății.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noutatea principală este că, pentru categoria AM, A1, A2, A, B1, sau B (adecvată pentru șoferii amatori), examinarea medicală poate fi solicitată la medicul de familie. În cazul în care există probleme de sănătate mintală sau istoric de consum de droguri sau alcool, informațiile pot fi obținute de medicul de familie de la Centrele comunitare de sănătate mintală și Dispensarul Republican de Narcologie în cel mult trei zile lucrătoare.

Dacă medicul de familie identifică afecțiuni de sănătate sau riscuri care ar putea afecta siguranța la volan a solicitantului, acesta va fi trimis la o Comisie medicală teritorială specializată pentru o evaluare mai detaliată, formată din experți în domeniu.

Pentru cei interesați să obțină permisul de conducere pentru categoria II (pentru profesioniști), examinarea medicală va continua să fie efectuată de comisiile teritoriale specializate, chiar și pentru cei care nu sunt înregistrați la un medic de familie.

Articole asemănătoare

Back to top button