fbpx

Mărturiile șocante ale unei tinere care a scăpat de masacrul teroriștilor Hamas. Sute de oameni, „împușcați ca la poligon”

Teroriștii Hamas au ucis fără milă sute de civili care participau la un festival de muzică din Israel, anunță o organizație de salvare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Participanții la un festival de muzică au auzit rachete, apoi militanții din Gaza au tras asupra lor și au luat ostatici.

Un martoră a relatat pentru CNN că rachetele au început în jurul orei 06:30, iar jumătate de oră mai târziu sute de oameni fugeau în deșert în timp ce teroriștii Hamas trăgeau asupra lor.

Atacul terifiant a fost doar una dintre multiplele locații lovite sâmbătă dimineața de cel mai susținut și coordonat atac în interiorul Israelului, efectuat vreodată de militanții Hamas, notează stirileprotv.ro.

„Nici măcar nu aveam unde să ne ascundem”

Cel puțin 260 de cadavre au fost găsite ulterior la locul festivalului, potrivit serviciului de salvare israelian Zaka. Unii dintre participanți au fost luați ostatici, fiind văzuți în videoclipuri pe rețelele de socializare în timp ce erau luați de răpitorii lor înarmați.

Evenimentul Nova Festival, desfășurat în aer liber, într-o zonă rurală agricolă de lângă granița dintre Gaza și Israel, trebuia să fie o petrecere de dans care să dureze toată noaptea, pentru a celebra sărbătoarea evreiască Sukkot. Dar, la ivirea zorilor, martora, pe nume Gibly, a spus că au început să audă sirene și rachete.

„Nici măcar nu aveam unde să ne ascundem, pentru că ne aflam într-un spațiu deschis. Toată lumea a intrat în panică și a început să își ia lucrurile”, a declarat ea pentru CNN.

Mai mult, Gibly a mai declarat pentru CNN că a fugit în pădure și, în cele din urmă, s-a urcat într-o altă mașină care trecea pe lângă ea.

„Au fost împușcați ca și cum ar fi fost un poligon”

Ea a văzut mai multe persoane moarte și rănite pe marginea drumului, dar o scenă în special i-a rămas în minte: un spectator de la concert împușcat mortal în afara unei dube, iar un altul mort pe scaunul pasagerului vehiculului.

„A fost atât de înspăimântător și nu știam unde să conducem pentru a nu ne întâlni cu acei oameni malefici. Am o mulțime de prieteni care s-au pierdut la pădure pentru o mulțime de ore și au fost împușcați ca și cum ar fi fost un poligon”, a spus ea.

Gibly încă încearcă să ia legătura cu prietenii ei care au fost, de asemenea, la concert. Ea spune că nu știe dacă alții au supraviețuit, au fost luați prizonieri sau mai rău.

Articole asemănătoare

Back to top button