fbpx

Maia Sandu, despre lupta democraților cu actele de corupție: „PD nu poate să facă acest lucru, pentru că ar însemna să se împuște în picior”

Blocul ACUM este singura putere politică care ar fi capabilă să restabilească relațiile Moldovei cu Occidentul și să aducă finanțare în țară. De această părere este lidera PAS, Maia Sandu, care mai spune că scopul celor de la PAS și DA este să asigure dreptate pentru cetățenii Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Soluția pe care o oferim noi este să alegem președintele Parlamentului din rândul membrilor Blocului ACUM, să votăm un șir de legi care să asigure eliberarea instituțiilor statului sau, cel puțin, să înceapă acest proces de eliberare a instituțiilor statului și Blocul ACUM vine să-și asume responsabilitatea în cadrul unui Guvern minoritar pentru ca să nu se ajungă la alegeri anticipate”, a declarat deputata, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, Sandu este de părere că lucrurile pe care le-a făcut guvernarea PD au condus la izolarea Republicii Moldova și că țara noastră nu a mai primit aproape nicio finanțare în ultimii doi ani.

„Acum se poate numi și guvernarea PD-PSRM și lucrurile vor rămâne la fel, pentru că e nevoie de acțiuni concrete ca să restabilești încrederea Occidentului în guvernarea de la Chișinău și aceste acțiuni concrete, cum spuneam, țin de: consolidarea proceselor democratice, or Partidul Democrat nu poate să facă acest lucru și a demonstrat în timp; combaterea corupției, iarăși Partidul Democrat nu poate să facă acest lucru, pentru că ar însemna să se împuște în picior; independența justiției, care este iarăși capturată de către aceleași personaje”.

Întrebată de ce Blocul ACUM respinge toate ofertele de a negocia cu PSRM și PSD, președinta PAS a spus că acestea nu sunt „nu poți să dai jos regimul cooperând cu acesta”.

„Nu așa se luptă cu regimul. Noi am făcut o promisiune: să restabilim procesele democratice, să eliberăm statul, și nu poți să faci acest lucru în cooperare cu cei care au capturat acest stat”.

Cât despre constituirea celor două fracțiuni în Parlament – „ACUM Platforma DA” și „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM” – Maia Sandu spune că nu trebuie să se speculeze anumite disensiuni, pentru că ele nu există.

„În Parlament se va lucra în două fracțiuni, dar cu inițiative comune, cu decizii comune, coordonate la nivelul blocului, așa cum așa cum am scris în acest acord. Eu cred că mai puține întrebări trebuie să apară despre cum conlucrăm noi.

Noi avem trei experiențe în care am mers în alegeri împreună: și la prezidențiale, și la alegerile locale din Chișinău, și la alegerile parlamentare. Cred că sunt mai puține experiențe în istoria politică a Republicii Moldova când două partide diferite reușesc să treacă prin atâtea campanii și să-și mențină cooperarea. Eu cred că problema este de altă natură și problema ține de țară și de ce se întâmplă în țară și aici trebuie să ne concentrăm atenția”, a conchis Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button