fbpx

Maia Sandu, despre Evghenia Guțul: „O persoană care lucrează pentru o grupare criminală nu are ce căuta în Guvern”

Președinta Maia Sandu respinge posibila numire a bașcanei Evghenia Guțu în Guvernul Republicii Moldova, subliniind că o persoană asociată cu o grupare criminală și care emite declarații împotriva cetățenilor proprii nu este potrivită pentru o astfel de funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Federația Rusă, sau mai bine zis Kremlinul, mizează pe grupările criminale pentru a-și atinge obiectivele. Pare să fie o strategie clară a Kremlinului de a utiliza astfel de elemente pentru destabilizarea Republicii Moldova. Această mișcare arată clar că Kremlinul nu mai este mulțumit de acțiunile partidelor pro-ruse din Republica Moldova și că își extinde influența și asupra grupărilor criminale. Este încă un motiv pentru noi să ne concentrăm eforturile pe proiectul nostru de integrare europeană, care ne va consolida instituțiile și ne va proteja împotriva astfel de intervenții externe. Este responsabilitatea instituțiilor statului să evalueze dacă declarațiile și acțiunile se încadrează în limitele legale și să ia măsurile corespunzătoare”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu consideră că Evghenia Guțu nu merită să aibă o poziție în Guvernul Republicii Moldova:

„Reiterez că o persoană care este asociată cu o grupare criminală și care emite declarații împotriva propriilor cetățeni nu are loc în Guvernul Republicii Moldova. Este esențial să protejăm integritatea instituțiilor noastre și să asigurăm că acestea sunt conduse de persoane cu adevărat dedicate binelui public și intereselor naționale”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul s-a aflat într-o vizită în Federația Rusă, iar miercuri, 6 martie, a postat pe canalul său de Telegram o fotografie alături de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Guțul i s-a plâns lui Putin de acțiunile autorităților de la Chișinău. Aceasta a acuzat guvernarea că „se răzbună” pe autonomia găgăuză din cauza „poziției sale civice”. Potrivit ei, liderul de la Kremlin a promis să sprijine locuitorii din regiune și să le apere drepturile.

Vezi și: Reacția Guvernului, după întâlnirea lui Guțul cu Putin. Deputat PAS: „Criminalii se înțeleg bine unii cu alții”

Articole asemănătoare

Back to top button