fbpx

Maia Sandu a renunțat la președinția PAS. Cine va asigura interimatul funcției

Ieri seara, 9 decembrie, Partidul Acțiune și Solidaritate(PAS) a anunțat că ast, Maia Sandu, președinta aleasă a R. Moldova, a renunțat la calitatea de membru de partid și la funcția de președinte al formațiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Această decizie a fost luată în conformitate cu legislația în vigoare, potrviti căreia, președintele țării nu poate fi membru de partid. Totodată, reprezentanții PAS anunță că funcția de președinte interimar PAS a fost preluată de prim-vicepreședintele Igor Grosu.

„Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că astăzi, 9 decembrie, Maia Sandu, Președintele ales al Republicii Moldova, a renunțat la calitatea de membru de partid și la funcția de președinte al formațiunii. Conform legislației în vigoare, Președintele țării nu poate fi membru de partid.

Urmare a prevederilor statutare, funcția de președinte interimar PAS a fost preluată de prim-vicepreședintele Igor Grosu, până la organizarea următorului Congres PAS, ce va avea loc în 2021
“, se arată într-un comunicat de presă.

Anterior, lidera PAS a dat numele a trei consilieri pe care-i va avea la Președinție și a spus că va renunța la statutul de membru al PAS, așa cum cere legea, iar inaugurarea sa în funcția de președinte va avea loc la 24 decembrie.

Astăzi, 10 decembrie, Curtea Constituțională urmează să se expună asupra validării mandatului președintei alese, Maia Sandu.

Amintim că, candidata pro-europeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de candidatul independent susținut de socialiști – Igor Dodon.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button