fbpx

grafic | Decalajul s-a mărit. Rezultatul final al prezidențialelor, după numărarea a 100% din voturi

Comisia Electorală Centrală (CEC) confirmă că, preliminar, Maia Sandu a obținut victorie la turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, după numărarea a 100% din voturi. Astfel, decalajul dintre Maia Sandu și Igor Dodon s-a mărit și mai mult, ajungând la circa 15%, sau la peste 253.000 de voturi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Candidata PAS a obținut, într-un final, 57,75% din sufragii, iar candidatul independent, susținut de PSRM, Igor Dodon, a acumulat 42,25% din voturi.

Numărul voturi este de 943.486 pentru Maia Sandu și 690.139 pentru Igor Dodon.

Foto: captură CEC

CEC a precizat că până când nu vor fi prezentate documentele electorale în original, informațiile prezentate poartă un caracter preliminar.

La alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova au participat 1.650.131 de alegători. Cifra reprezintă o rată de participare de peste 52%. În secțiile de votare din diasporă s-au înregistrat peste de 262.000 de votanți.

Amintim că duminică, 15 noiembrie, a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon sunt candidații care s-au luptat pentru mandatul de președinte.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button