fbpx

Mai mulți primari sunt indignați de organizarea Paștelui Blajinilor în plină pandemie și cer autorităților să intervină

O mulțime de oameni se arată nedumeriți de organizarea Paștelui Blajinilor în plină pandemie. Recent, mai mulți primari de orașe și-au exprimat părerea public vizavi de acest subiect, cerând autorităților să intervină și să oprească desfășurarea sărbătorii.

Aleșii locali au pledat pentru adoptarea unei decizii de către responsabilii Republicii Moldova, care să interzică activitățile religioase în zilele de 7 și 8 iunie, cel puțin în cimitirele din toate orașele, este scris într-un comunicat al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Printrei cei care s-au arătat contra acestei organizări, se numără: Nina Cereteu (Drochia), Constantin Cojocaru (Edineț), Arcadie Covaliov (Sângerei), Alexandr Severin (Fălești), dar și primarii orașelor Dondușeni, Râșcani, Briceni, Soroca, Glodeni, etc.

„Numai în ultimele zile în Drochia s-au întors 4000 de oameni special pentru a participa la acest eveniment”, a declarat Nina Cereteu.

„Cine ne asigură că unii dintre preoți nu sunt infectați?!”, a spus Arcadie Covaliov.

„Pe de o parte nu permitem oamenilor să consume alimente și băuturi alături de morminte, pe de altă parte permitem ca pomenile să fie transmise din mână în mână”, a menționat Alexandr Severin.

Amintim că în acest an Paștele Blajinilor a fost amânat pentru zilele de 7 şi 8 iunie. Anterior, și directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat în nenumărate rânduri că este împotriva desfășurării sărbătorii în această perioadă, deoarece rata de contagiozitate se menține în continuare foarte mare, iar adunarea mai multor oameni în cimitire ar putea duce la escaladarea situației.

CITEȘTE ȘI:

Gata cu prânzurile lângă morminte! Consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice, interzis de Paștele Blajinilor în cimitirele din capitală

Articole similare

Back to top button
Close