fbpx

Mai mulți localnici din raionul Briceni – evacuați din cauza inundațiilor. Unde s-au adăpostit oamenii?

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, oamenii din 24 de gospodării din localitățile Criva, Drepcăuți și Lipcani, raionul Briceni, au fost evacuați pentru a preveni pericolul inundațiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia ca persoanele din gospodăriile aflate în lunca râului Prut să părăsească locuințele a fost luată de Comisiile pentru situații excepționale în vederea evitării riscurilor.

Conform informației oferite de subdiviziunile teritoriale ale IGSU, au fost evacuate 10 gospodării din localitatea Criva, nouă locuințe din satul Drepcăuți și cinci gospodării din Lipcani. În total, 44 de persoane s-au adăpostit la rude pentru a nu fi expuse pericolului.

Potrivit IGSU, în zonele de risc sunt instituite posturi fixe, care monitorizează situația și raportează nivelul de creștere a apei pe segmentele de observare. Puncte de monitorizare au fost amplasate în orașul Lipcani, dar și satele Drepcăuți și Criva.

Amintim că IGSU a dispus aprecierea necesarului de forțe, care ar putea fi antrenate în inundații, dar și rezervele necesare pentru lichidarea consecințelor acestora. Mai mult, Inspectoratul a accentuat necesitatea evaluării tehnicii specializate pentru desfășurarea lucrărilor de întărire a digurilor de protecție, dar și a altor resurse necesare asigurării lucrărilor de prevenire și intervenție.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu precipitațiile foarte puternice căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina), Centrul Hidrologic avertizează că în intervalul de timp 24 iunie – 2 iulie va avea loc creșterea nivelului apei, pe sectorul satul Criva – orașul Costești-Stânca, cu 1,80 – 2,20 m față de nivelul de pe 23 iunie. În aceste condiții ar putea avea loc ieșirea apei în lunca râului Prut în raioanele Briceni şi Edineţ şi începutul subinundării unor sate aferente râului.

Articole asemănătoare

Back to top button