fbpx

Mai mulți consilieri municipali vor fi sancţionaţi contravenţional, în urma votului din CMC pentru cele 6 PUZ-uri

31 de consilieri municipali vor fi sancţionaţi contravenţional pentru exces de putere. Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, e vorba de aleşii care anul trecut au votat pentru cele şase Planuri Urbanistice Zonale şi care prevăd construcţia de blocuri locative şi zone rezidenţiale în Chişinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

CNA s-a autosesizat pe marginea acestui caz în decembrie, iar ulterior a primit o plângere şi de la un grup de consilieri PAS. Astfel, ofiţerii CNA au investigat acţiunile şi legalitatea votării proiectelor. În urma verificărilor, s-a decis ca cei 33 de consilieri municipali au comis exces de putere.

Procesele-verbale de constatare a contravenției au fost expediate pentru a fi examinate conform competenței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

În luna decembrie 2022, Consiliul Municipal Chișinău a votat șase Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri) extrem de controversate. În urma aprobării acestora, în Chișinău ar urma să fie ridicate mai multe clădiri, care potrivit criticilor, ar fi ilegale. 30 de consilieri au votat pentru –  13 de la PSRM, 8 de la Platforma DA, Corneliu Pîntea de la PUN, Victor Mîndru de la PSDE, fostul PD, Ivan Filimon de la PCRM, dar și independenții Aliona Mandatîi și Ala Tîșcul, ex-platforma DA, Serghei Afanasenco și Valentin Cebotari. Votul a provocat un adevărat scandal și o serie de reacții.

Articole asemănătoare

Back to top button