fbpx

Mai multe vedete au anunțat că își vor deconecta conturile de pe rețelele de socializare. Cum își motivează decizia?

Mai multe vedete au anunțat că își vor deconecta pentru o zi conturile de pe rețelele de socializare. Astfel, celebritățile intenționează să își manifeste nemulțumirea față de răspândirea propagandei, urii, rasismului și dezinformării în mediul online.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre cei care vor să se alăture campaniei #StopProfitForHate în septembrie se numără Katy Perry, Demi Lovato, Kim Kardashian, Sarah Silverman, Leonardo DiCaprio și alte vedete sau influenceri, transmite variety.com. Ei ar urma să renunțe atât la Facebook, cât și la Instagram.

„Nu pot rămâne tăcută în timp ce aceste platforme continuă să permită răspândirea urii, propagandei și dezinformării. Dezinformarea distribuită pe rețelele de socializare are un impact grav asupra alegerilor noastre și subminează democrația noastră”, a declarat Kardashian, care a anunțat că își va „îngheța” paginile astăzi, 16 septembrie, pentru 24 de ore.

Campania #StopHateForProfit a fost lansată în SUA în această vară, fiind inițiată de mai multe organizații care se ocupă de protecția drepturilor persoanelor de culoare, dar și militează pentru distribuția unor informații sigure. Acțiunii s-au alăturat sute de întreprinderi care s-au angajat să suspende temporar publicitatea pe platformele deținute de Facebook, scopul final fiind stimularea companiei să blocheze discursul de ură și dezinformarea.

Articole asemănătoare

Back to top button