fbpx

MAI dezminte informația că nu l-ar fi dat în căutare pe Plahotniuc în România: Răspunsul a fost interpretat

Dpă ce presa a publicat că autoritățile de la Chișinău nu au încercat să-l caute pe Vlad Plahotniuc în România, acest lucru rezultând dintr-un răspuns oficial pe care Jurnal TV l-a primit de la Inspectoratul General al Poliției Române, Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău vine cu unele precizări și susține că răspunsul autorității române a fost interpretat și că, de fapt, canelele prin care s-a cerut căutarea lui Plahotniuc au fost altele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi și: „Dividende electorale pentru candidatul guvernării”. Reacția avocatului lui Plahotniuc, după ce PG a anunțat că proprietăți ale ex-liderului PDM vor fi sechestrate

„Ministerul Afacerilor Interne reiterează despre faptul că informațiile prezentate în luna septembrie 2020 despre demersurile transmise autorităților din România sunt oficiale și veridice, la fel și despre informațiile recepționate prin canalele speciale de comunicare”, afirmă MAI.

Potrivit instituției, în urma comunicărilor avute cu instituțiile responsabile din România, inclusiv cu Inspectoratul de Poliție, a fost informată despre faptul că răspunsul la solicitarea expediată a fost interpretat, iar în presă au apărut informații false.

„Mai exact, Poliția Română a răspuns la întrebarea dacă autoritățile din Moldova au comunicat prin intermediul Biroului Interpol și Inspectoratului de Poliție Română, iar răspunsul a fost nu, pentru că comunicarea care a avut loc prin alte canale specializate, mai exact demersurile au fost făcute prin canalul securizat de legătură SIENA al Europol”, se mai arată în comunicatul Ministerului de Interne.

Citește și: Ambasadorul american la Chișinău: Plahotniuc nu se mai poate întoarce în SUA

Articole asemănătoare

Back to top button