fbpx

Magistrații s-au întrunit la Adunarea Generală a Judecătorilor. Țurcan, revocat din funcția de președinte al ședinței

Magistrații s-au întrunit joi, 28 aprilie, la Adunarea Generală a Judecătorilor unde urmează să continue dezbaterile pe marginea alegerii membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Evenimentul se desfășoară în incinta Sălii cu Orgă din Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe ordinea de zi sunt două subiecte: aprobarea modificărilor operate în Regulamentul cu privire la funcționarea Adunării Generale a Judecătorilor și alegerea membrilor permanenți ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul judecătorilor.

Anatolie Țurcan a fost revocat din funcția de președinte al ședinței Adunării Generale a Judecătorilor cu votul a 188 de magistrați prezenți la ședință. Gheorghe Balan s-a retras din funcția de secretar al ședinței. Acesta a afirmat că nu mai vrea să exercite atribuțiile.

La ședința de astăzi sunt prezenți peste  300 de judecători, întrunirea fiind deliberativă. La eveniment participă și ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

„Aveți în mine și în instituția pe care o reprezint un partener determinat pentru dialog și interacțiune. Ceea ce ne-am propus nu este neapărat o revoluție”, a afirmat ministra.

Decizia de a convoca Adunarea Generală a Judecătorilor a fost luată de CSM în cadrul ședinței plenare din 14 februarie 2023.

Articole asemănătoare

Back to top button