fbpx

MAEIE, către Maria Zaharova, care insistă că moldovenii vorbesc limba moldovenească: Nu acceptăm lecții de istorie

În legătură cu recentele declarații făcute de reprezentanta oficială a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, cu privire la limba română, limba vorbită în Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova a venit cu un comentariu în care cataloghează declarațiile acesteia o ingerință în treburile interne ale R. Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Declarațiile reprezentantei oficiale a ministerului rus de externe reprezintă o ingerință în treburile interne ale Republicii Moldova. Este dreptul nostru suveran de a decide cum numim limba pe care o vorbim și nu acceptăm lecții de istorie,” se arată în comentariul MAEIE moldovenesc.

În același timp, MAEIE a reiterat apelul către partea rusă de a nu admite ingerințe în treburile interne ale țării noastre.

Menționăm că purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a susținut recent că cetățenii Republici Moldova vorbesc limba moldovenească și că ar exista o diferință față de limba română.

Amintim că Parlamentul a votat, joi, 16 martie, un proiect de lege care prevede că în toată legislația Republicii Moldova, sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești”. Vor fi înlocuite și sintagmele „limba oficială”, „limba de stat” și „limba maternă”.

Articole asemănătoare

Back to top button