fbpx

live | „Vrem justiție, nu corupție!”. Mai mulți protestatari și membri ACUM scandează în fața Parlamentului

Zeci de oameni s-au adunat în fața Parlamentului pentru a scanda împotriva „justiției și corupției”. La protestul organizat de ACUM, sunt prezenți și membrii blocului, deputați în viitorul parlament, Maria Ciobanu și Dumitru Alaiba.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Protestatarii scandează în fața instituției de stat: „Fără hoți în Parlament”, „Jos mafia!”, „Vrem justiție”, nu corupție!” sau alte mesaje transmise politicienilor.

Totodată, oamenii protestează față de decizia prin care Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari au fost condamnați la mai mulți ani de închisoare.

„Jocurile de-a democrația s-au terminat, oricine se va opune puterii oligarhice va păți la fel. Folosirea gazelor lacrimogene împotriva susținătorilor deținutului politic Gheorghe Petic în fața Judecătoriei Orhei, în cele mai urâte tradiții ale unui regim dictatorial, este cea mai grăitoare dovadă în acest sens.

Aceste condamnări absurde ne motivează și mai mult să luptăm în continuare, să promovăm pachetul de legi pentru dezoligarhizarea țării și să scoatem instituțiile statului din captivitate”, au declarat reprezentanții blocului ACUM.

Amintim că, fostul polițist de fontieră de la Ungheni, Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, iar fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari – la 8 ani privare de libertate.

Articole asemănătoare

Back to top button