fbpx

„Condamnarea lui Petic și Cebotari reprezintă sfârșitul democrației în Republica Moldova”. Blocul ACUM îndeamnă cetățenii să iasă mâine la protest

După ce instanța i-a aplicat lui Gheorghe Petic, polițistul de frontieră acuzat pentru viol, o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare, reprezentanții blocului ACUM au hotărât să iasă la protest pentru a-și exprima dezacordul față de hotărârea judecătorilor. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Membrii formațiunii politice, care vor organiza mâine, începând cu ora 11:30, manifestații în fața Parlamentului, susțin că hotărârea magistraților este un mesaj din partea lui Plahotniuc și Dodon către întreaga societate, prin care ar încerca să transmită că în țară nu mai există democrație.

Totodată, blocul ACUM îndeamnă repetat toți deputații cărora le pasă de această țară și de drepturile fundamentale ale omului și care nu doresc ca Republica Moldova să se transforme definitiv într-o dictatură să voteze chiar din primele ședințe ale Parlamentului pachetul de legi și acte legislative menite să înceapă demontarea sistemului oligarhic și edificarea statului de drept.

„Condamnarea la ani grei de pușcărie în baza unor dosare fabricate a lui Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, activiști ai Platformei DA, reprezintă sfârșitul justiției și democrației în Republica Moldova”, susține blocul ACUM.

Amintim că astăzi, magistrații de la Judecătoria Orhei l-au găsit vinovat de viol pe Gheorghe Petic, condamnându-l la trei ani și șase luni de închisoare într-un penitenciar de timp închis. De asemenea, el va trebui să achite și o amendă de 30.000 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button