fbpx

Legislația rutieră urmează a fi modificată: La Parlament s-au desfășurat audieri publice în acest sens

Legislația rutieră urmează a fi modificată. La Parlament s-au desfășurat astăzi audieri publice în cadrul cărora au fost propuse noi reglementări în domeniul circulației rutiere, informează Moldpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În timpul unei conferințe de presă, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, deputatul Lilian Carp, a specificat că reglementările vizează mai multe legi din domeniul securității rutiere și comunitare. „În timpul dezbaterilor am stabilit că este nevoie de realizarea unui program privind securitatea rutieră în instituțiile de educație. La fel, este nevoie de a stabili mai multe norme privind infrastructura rutieră. Totodată, ne propunem să combatem consumul de alcool și al stupefiantelor la volan, întrucât în ultimii trei ani numărul cazurilor este în creștere”, a spus Lilian Carp.

De asemenea, parlamentarul a remarcat că urmează a fi modificate standardele privind siguranța intersecțiilor și a trecerilor pentru pietoni, siguranța cicliștilor, crearea echipamentelor reflectorizante destinate copiilor. Măsurile vor fi realizate cu suportul partenerilor externi.

Prezent la eveniment, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a menționat că audierile parlamentare reprezintă o platformă utilă ce evidențiază problemele existente în domeniu și propune soluții. „Astăzi s-a convenit să îmbunătățim cadrului normativ pentru a crea un climat de siguranță în societate. Urmează a fi înaintate propunerile ce vor fi consultate cu societatea civilă. Deja timp de două săptămâni lucrăm în echipe mixte pentru a crea un proiect de lege care va avea un impact pozitiv asupra societății”, a afirmat Viorel Cernăuțeanu.

Proiectul urmează a fi dezbătut public și înregistrat în Parlament.

La începutul lunii septembrie curent, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a anunțat că urmează să fie desfășurate acțiuni la nivel național privind creșterea nivelului de siguranță rutieră. Totodată, MAI va veni cu o serie de propuneri de ajustare a cadrului normativ cu privire la înăsprirea pedepselor pentru combaterea abaterilor de la regulile de circulație. Modificările sunt necesare în contextul majorării numărului de încălcări ale regulilor de circulație de către participanții în trafic; riscurile la care sunt expuși oamenii și consecințele grave generate de consumul substanțelor interzise, viteza excesivă și conducerea agresivă.

Articole asemănătoare

Back to top button