fbpx

La cinci luni de la declanșarea invaziei în Ucraina, Moscova recunoaște că vrea să răstoarne guvernul de la Kiev

Exact cu cinci luni în urmă, la 24 februarie, Rusia declanșa invazia din Ucraina, încrezătoare că își va îndeplini obiectivele „operațiunii speciale” în câteva zile. Am ajuns în ziua cu numărul 151 a războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina, dar Moscova e departe de a fi realizat ce și-a propus. Însă continuă agresiunea, cu scopul declarat de a răsturna guvernul democratic ales de la Kiev.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La numai o zi după ce a semnat un acord pentru exportul cerealelor, forțele ruse au atacat portul Odesa cu rachete de croazieră Kalibr.

Președintele Volodimir Zelenski a transmis că loviturile asupra portului ucrainean au arătat că Moscova nu își poate respecta promisiunile. Pe de altă parte, ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a transmis că Moscova a negat că orice implicare în loviturile asupra portului Odesa, scrie digi24.ro.

Dar ulterior, chiar rușii și-au recunoscut atacul. Rușii și-au intensificat sâmbătă campania de bombardamente. Au atacat centrul orașului Harkov, iar bombardamente s-au auzit și în Cernihiv și Donețk.

Au murit mai multe persoane și într-un atac rusesc din regiunea centrală ​​Kirovohrad.

Institutul pentru Studiul Războiului spune că forțele ucrainene se pregătesc probabil să lanseze – sau deja au început – o contraofensivă în regiunea Herson, începând cu 23 iulie, iar Ministerul ucrainean al Apărării a cerut sâmbătă cetăţenilor din orașul sudic Enerhodar capturat de Rusia să dezvăluie unde sunt trupele Moscovei şi cine din populaţia locală colaborează cu autorităţile ocupante.

Articole asemănătoare

Back to top button