fbpx

Israelul își redeschide hotarele, dar nu pentru toți. „Încă trebuie să fim vigilenți”

Israelul iese treptat din lockdown. Bunăoară, după săptămâni de pauză, pe aeroportul din Tel-Aviv vor ateriza din nou avioane, însă acestea sunt autorizate să vină doar de la New York, Frankfurt, Paris, Londra, Kiev, Toronto și Hong Kong.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ulterior, lista zonelor ar putea fi extinsă, iar numărul străinilor care ajung în această țară va crește de la cel mult 1000 la maxim 3000 zilnic. Potrivit Digi24, periodic se va actualiza lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Totodată, localurile pot primi clienți. Totuși, în multe dintre ele vizitatorii vor fi obligați să prezinete dovada vaccinării contra COVID-19.

Premierul israelian Netanyahu consideră că populația trebuie încă „să fie vigilentă”.  „Mai trebuie să avem câteva sute de mii de oameni vaccinați, mai ales cei de peste 50 de ani, și trecem de prima fază. Vom reuși”, afirmă șeful cabinetului de miniștri de la Tel-Aviv.

Amintim că, acum două săptămâni, Israelul a închis hotarele și a suspendat toate zborurile, înăsprind măsurile de prevenire a COVID-19. De menționat este și faptul că Israelul conduce listat statelor lidere în procesul de imunizare a populației. Bunăoară, în februarie țara ar putea ajunge ponderea de 30% de vaccinați, raportată la populația de nouă milioane de persoane.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button