fbpx

Își doresc să citească, dar nu prea au ce. Copiii din satul Petropavlovca visează la o bibliotecă neîncăpătoare de cărți. Contribuie și tu!

Fundația de Binefacere Caritas Moldova lansează campania „Dăruiește bucuria de a răsfoi o carte…”, scopul căreia este de a colecta cărți pentru biblioteca din satul Petropavlovca, raionul Sângerei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu o istorie de 50 ani, biblioteca din această localitate și-a deschis ușile în 1969, iar în prezent adăpostește 3230 cărți care au tot fost răsfoite până și-au desprins paginile.

Deși colecția ei este una sărăcăcioasă, cu pereți care pe alocuri abia de se mai ține tencuiala, pasionații de lectură îi calcă pragul cu speranța că într-o zi, rafturile bibliotecii vor deveni neîncăpătoare cu cărți care vor aștepta cuminți să fie recitite și mângâiate filă cu filă în încercarea de a stabili un prim contact.

Într-o lume în care auzim tot mai des că lectura nu mai este o obișnuință, există copii și adolescenți care ar vrea să citească, acest lucru și-l doresc și copii din s. Petropavlovca. Iar noi, cei pasionați de lectură, refugiu de a evada într-o lume mai specială, putem contribui la îmbogățirea bibliotecii.

Cei care vor să se alăture acestei inițiative pot:

  • să aducă cărțile în incinta Centrului Social Caritas Moldova de pe strada Gh.Asachi 30/1;
  • să facă donații accesând butonul „Cum ne poți ajuta” de pe site-ul www.caritas.md;
  • sau prin intermediul terminalelor de plata Qiwi, MMPS, RunPay.

Articole asemănătoare

Back to top button