fbpx

Învață-l de mic să iubească lectura: ZUGO recomandă 10 cărți pe care să le citești împreună cu copilul în această vară

Vacanța de vară a început, iar asta înseamnă că e timpul distracției, jocurilor în aer liber și timpului petrecut pe malul mării. Totuși, nu uita de lista de lectură pe vară și captivează-ți copilul cu o carte interesantă plină de aventuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De Ziua Internațională a Copilului, ZUGO îți recomandă 10 cărți pe care să le citești dintr-o răsuflare împreună cu micuțul tău.

  1. Volumele Laviniei Braniște „Rostogol merge Acasă” și „Rostogol păzește pepenii”: Cărțile povestesc despre aventurile mai multor animaluțe, tipajele fiind preluate din viața reală. Dialogurile sunt tare amuzante și dinamice, ironiile lor făcând referire și la aspectele vieții contemporane.
  2. „Vraja Dorințelor” de Chris Colfer: Personajele principale, Alex și Connor, primesc în dar o carte magică. Atunci când o deschid, aceasta îi lasă să intre în lumea poveștilor și să se întâlnească cu Alba ca Zăpada, Scufița Roșie, Rapunzel, Frumoasa Adormită, spiriduși, zâne și alte personaje îndrăgite și să pornească cu ele în aventuri.
  3. „Guguță și prietenii săi” de Spiridon Vangheli: Ce copil din Moldova nu a citit despre peripețiile băiețelului dintr-un sat îndepărtat, care a adunat toți picii sub căciula lui? Cu siguranța orice micuț va rămâne încântat de istorioarele scurte, puțin ironice și pline de peripeții.
  4. „Marele Uriaș Prieteno” de Roald Dahl: Dialoguri minunate și cuvinte inventate, visuri furate, uriași care refuză să devină răutăcioși și multă imaginație sunt caracteristice acestei cărți. Dacă o alegi, fii gată să îți pui la încercare fantezia pentru a putea răspunde la toate întrebările piciului.
  5. „Petronela Piure-de-Mere care vrăjește și lipește” de Sabine Ständing: Eroina principală este o vrăjitoare de pom. Aceasta trăiește într-un copac din grădina unei mori părăsite și are grijă să are grijă de toate plantele și animalele din curte. Oare ce se întâmplă când îi fură liniștea cineva?
  6. „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă: Dacă copilul tău cunoaște deja istoria „Caprei cu trei iezi” și „Punguței cu doi bani”, citește împreună cu el „Amintiri din copilărie”. Cu siguranță îi va fi interesant să afle cum a furat Nică cireșe sau cum a mers la scăldat.
  7. „Cartea junglei” de Rudyard Kipling: Istoria unui copil abandonat, crescut de lupi în jungla indiană. Cartea cuprinde mai multe părți, cea mai cunoscută fiind despre lupta lui Mowgli cu tigrul Shere Khan.
  8. „Pipi Șosețica” de Astrid LindgrenOdată cu apariția unei fete cu părul ca morcovul la Vila Villekulla, viaţa celor din jur se schimbă radical. Chiar și hoții, atunci când o cunosc, își schimbă meseria.
  9. „Insula delfinilor albaștri” deScott O’Dell:  Karana, o fată indiană, rămâne singură pe o insulă. Ea trebuie să descopere cum poate să îmblânzească natura, să învețe să supravieţuiască și să devină prietenă cu toate necuvântătoarele care o înconjoară.
  10. „Prinț și cerșetor” de Mark Twain: Povestea a doi băieți care seamănă foarte mult unul cu celălalt, unul este dintr-o familie săracă, iar celălalt este fiul regelui. Oare ce aventuri le pregătește cartea?

Lectură plăcută!

Articole asemănătoare

Back to top button