fbpx

„Întotdeauna e loc de mai bine”. Cum vede Maia Sandu activitatea Guvernului la 100 zile de la învestire

Fiind întrebată în cadrul unei conferințe de presă despre activitatea Guvernului Gavrilița în cele 100 de zile de la învestire, președinta Republicii Moldova susține că „întodeauna este loc de mai bine”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Întotdeauna e loc de mai bine. Bineînțeles că ne dorim ca lucrurile să se întâmple mai repede. Simt și eu nerăbdarea cetățenilor care vor ca lucrurile să se întâmple mai repede și în justiție să se curețe lucrurile și să fie sancționație mai repede cei vinovați, dar trebuie să respectăm legea, să nu se comită abuzuri. Trebuie să face efort și să demonstrăm efort în strictă conformitate cu legea.

La unele ministere am văzut mai multe rezultate, la altele mai puține. Unii miniștri poate s-au concentrat pe acțiuni pe termen mediu și lung, alții au reușit să demonstreze rezultate mai rapid. Eu cred că lucrurile trebuie să fie echilibrate. Trebuie să se concentreze ministerele și pe acțiuni care să producă rezultate imediate dar să lucreze și pe acțiuni sistemice care vor rezolva problemele majore in domenii si rezultatele cărora le vom vedea peste 2-3 ani”, a declarat șefa statului.

Vezi și: doc | Cu ce se poate lăuda Guvernul Gavrilița la 100 de zile de mandat: Ne-am fi dorit o perioadă stabilă, dar nu a fost deloc liniștită

Totodată, Maia Sandu a vorbit și despre reușitele actualului Executiv. Printre acestea se enumeră: majorări de salarii pentru anumite categorii de cetățeni, cu grade de invaliditate, creșteri salariale pentru sistemul medical, obținerea de resurse financiare din partea Uniunii Europene și altele.

Amintim că Guvernul Gavrilița a fost instituit la data de 6 august, după ce a fost votat de către 61 de parlamentari, fiind format din 13 ministere. Atunci, s-a menționat că cele patru domenii prioritare, cărora ar urma să le fie acordată atenție sporită în primele luni de guvernare sunt gestionarea eficientă a crizei sanitare cauzate de pandemia de COVID-19, demararea reformei justiției și pachetul anti-corupție, creșterea veniturilor populației și protecția socială a grupurilor vulnerabile și restabilirea finanțărilor externe.

Citește și: Prestația Guvernului la 100 de zile, văzută de guvernare și opoziție

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button