fbpx

Infecționistul principal al SUA avertizează că pandemia ar putea deveni „mult mai gravă”

Principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci, a declarat marţi că pandemia de coronavirus ar putea deveni „mult mai gravă” dacă nu vor fi intensificate măsurile de stopare a răspândirii virusului. Experții sanitari din Statele Unite, țară care a ajuns la 200.000 de cazuri noi de COVID-19 zilnic, sunt îngrijorați că venirea iernii va aduce și mai multe infectări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un interviu acordat CNN, citat de Agerpres, Fauci a spus că este necesar să se „dubleze” măsurile de sănătate publică, inclusiv purtarea măştii şi distanţarea fizică, altfel efectele riscă „să devină mult mai grave”. Comentariile sale vin în contextul în care SUA înregistrează o creştere susţinută a numărului de infectare cu noul coronavirus, cu medii de peste 100.000 de infecţii raportate pe zi. Pandemia a afectat deja puternic SUA, mult mai rău decât multe alte ţări, cu aproape 240.000 de decese.

Fauci a declarat că în timp ce veştile despre eficacitatea vaccinurilor în stadiu avansat de testare sunt foarte încurajatoare – primele doze fiind disponibile probabil în decembrie – ţara nu poate „renunţa” la distanţarea fizică.

Luni, SUA au depăşit 10 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Creşterea numărului de cazuri este răspândită pe tot teritoriul SUA, situaţia fiind deosebit de gravă în Minnesota, Illinois şi alte state din nord, relatează digi24.ro.

În oraşul New York, care a reuşit să-şi controleze rata de infectare după ce în primăvară a devenit epicentrul naţional al focarului, primarul Bill de Blasio le-a cerut locuitorilor să prevină un al doilea val și o potenţială carantină.

Experţii sanitari sunt îngrijoraţi că răcirea vremii şi faptul că oamenii vor petrece mai mult timp în spaţiile închise vor face ca virusul să se răspândească mai rapid.

Articole asemănătoare

Back to top button