fbpx

Începând cu întâi aprilie, pensionarii vor călători în transportul public cu abonamente anuale noi

Începând cu 1 aprilie 2019, pensionarii pentru limită de vârstă, care beneficiază de călătorii gratuite în troleibuz sau autobuz în raza municipiului Chișinău, vor circula în baza unor abonamente anuale de tip nou. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit municipalității, înlocuirea abonamentelor anuale pentru pensionari a fost necesară datorită modificării cuantumului pensiei lunare a beneficiarilor până la 3000 lei, dar și pentru sporirea măsurilor de securitate a documentelor de acest tip.

Actele sunt puse în circulație începând cu 1 martie, însă, în această perioadă pensionarii au putut călători și în baza vechilor abonamente anuale. Aceștia au fost informați despre necesitatea perfectării documentului de tip nou. Abonamentul va fi valabil până la pe 31 martie 2020.

Persoanele eligibile pentru a beneficia de gratuități la călătoria în transportul public municipal sunt cetățenii care primesc pensii pentru limită de vârstă, ale căror venituri lunare nu depășesc valoarea de 3000 lei. Oamenii au posibilitatea de a alege dintre suma lunară de 70 lei și abonamentul anual.

Foto: chisinau.md

Articole asemănătoare

Back to top button