fbpx

Încep pregătirile intense. Când vor avea loc examenele și olimpiadele școlare?

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunțat într-o ședință de lucru când vor fi organizate examenele, evaluările naționale și olimpiadele școlare, în acest an.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Graficul testărilor naționale pe eșantion reprezentativ este următorul: pe 20 februarie va avea loc testarea la treapta primară, pe 21 februarie – la treapta gimnazială, iar pe 22 februarie – la treapta liceală. Testarea candidaților la examenele de absolvire se va desfășura în perioada 1-12 aprilie.

În cadrul ședinței, au fost prezentate condițiile speciale de examinare pentru elevii cu CES, principiile de acordare a notei „10” din oficiu în baza certificărilor internaţionale la proba de examen la limba străină, dar și principalele acțiuni întreprinse în ultimii ani în vederea susținerii elevilor care obțin rezultate la olimpiadele regionale şi internaţionale.

În context, a fost amintită cea mai recentă măsură în acest sens a fost aprobarea de către Executiv, în decembrie 2018, a modificării Regulamentului cu privire la susținerea elevilor dotați, care presupune majorarea alocațiilor destinate alimentație în perioada concursului și pentru procurarea articolelor de birotică, pentru participanții la olimpiade și profesorii implicați în pregătirea acestora.

De menționat că, în bugetul de stat pentru acest an, sunt prevăzute peste șapte milioane de lei pentru organizarea olimpiadelor și concursurilor.

Articole asemănătoare

Back to top button