fbpx

Înăsprirea sancțiunilor aplicate Moscovei, discutată de Zelenski și Sandu, la Kiev

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a purtat discuții cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul vizitei acesteia de vineri, 31 martie, în Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului ucrainean a remarcat importanța solidarității R. Moldova cu poporul Ucrainei în condițiile agresiunii ruse în desfășurare și a subliniat angajamentul de a face tot ce este necesar pentru a construi relații de prietenie și strânse între statele noastre.

El a apreciat foarte mult semnalele părții moldovenești în sprijinul Ucrainei și vizita Președintelui Republicii Moldova în orașele afectate de invadatorii ruși, potrivit unui comunicat de presă emis de administrația prezidențială a Ucrainei.

Liderii și-au exprimat disponibilitatea de a consolida cooperarea în combaterea provocărilor venite din Rusia și au făcut schimb de opinii cu privire la necesitatea unor presiuni suplimentare pentru sancțiuni asupra Moscovei.

Zelenski și Sandu au discutat în detalii problemele actuale ale cooperării bilaterale.

Președintele Ucrainei a salutat progresul comun în dezvoltarea infrastructurii de transport, în special, legătura dintre regiunea Odesa și R. Moldova printr-o nouă linie de cale ferată cu control comun de frontieră și vamal.

O atenție deosebită a fost acordată problemei creării unui tribunal special pentru crime de agresiune împotriva Ucrainei.

Președinții Ucrainei și R. Moldova au discutat și despre progresele și perspectivele viitoare ale mișcării celor două state prin integrarea europeană.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu omologul său de la Kiev, dar și alți șefi de state și de guverne, au fost vineri la Bucea să comemoreze victimele masacrului de acum un an.

foto: president.gov.ua
foto: president.gov.ua

Articole asemănătoare

Back to top button