fbpx

În timp ce unele și-au închis ușile, în alte biserici ieri s-au oficiat slujbe contrar restricțiilor. Chicu: „De ce unii pot respecta, iar alții nu?”

În ziua de duminică mai multe biserici au continuat să încalce restricțiile impuse de autorități pe timp de epidemie. Dintr-un total de 1441, 285 de lăcașuri au găzduit slujbe cu participarea a trei sau chiar peste 100 de persoane.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu în briefingul de aseară. Conform datelor prezentate de Ministerul Afacerilor Interne, 787 de biserici și-au sistat activitatea, iar în 369 au avut servicii divine doar cu participarea preoților.

„Din păcate, poliția trebuie să impună măsurile de sancționare. Au fost lansate aceste proceduri. Îmi pare rău că s-a ajuns în această situație. Dacă a fost posibil ca circa 900 să respecte, nu înțeleg de ce nu toți au respectat. Mulțumesc slujitorilor care sunt împreună cu poporul, care ajută autoritățile, au transmis credincioșilor, iar lumea bună s-a rugat de acasă”, a declarat ieri Chicu.

În cazul discotecilor sau altor activități de acest care au fost depistate, prim-ministrul a anunțat că se va deschide dosar penal: „Deja amenzile nu sunt suficiente. Legislația noastră, din păcate, nu permite caz penal atunci când nu este demonstrată consecința. Noi vom cere la Comisia pentru Situații Excepționale să fie modificat acest lucru”.

Articole asemănătoare

Back to top button