fbpx

În Republica Moldova ar putea fi instituite facilități fiscale și vamale la importul vaccinurilor anti-COVID-19

În Republica Moldova vor fi instituite facilități fiscale și vamale la importul vaccinurilor anti-COVID-19. Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului a aprobat astăzi raportul asupra unui proiect de modificare a Legii pentru punerea în aplicare a Titlului al treilea al Codului fiscal și Legii cu privire la tariful vamal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit proiectului, pentru întreaga perioadă a stării de urgență sau a stării de urgență în sănătate publică se instituie facilități fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul țării a vaccinurilor anti-COVID-19 prin scutirea acestora de TVA fără drept de deducere, taxa vamală și taxa pentru efectuarea procedurilor vamale.

Proiectul urmează a fi dezbătut în plenul Legislativului. La 12 martie, Parlamentul a modificat Legea cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și a unor acte normative. Modificările operate permit procurarea vaccinurilor anti-coronavirus printr-o procedură simplificată și rapidă, cu derogare de la Legea privind achizițiile publice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button