fbpx

În R. Moldova va fi creată o clinică veterinară mobilă

Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universitatea Tehnică a Moldovei intenționează să creeze o clinică veterinară mobilă, dotată cu echipamente moderne de diagnostic și pentru intervenții terapeutice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în situațiile urgente, în cazul în care proprietarii animalelor nu vor avea posibilitatea de a merge la un cabinet veterinar obișnuit, clinica mobilă va putea oferi asistență rapid, scrie IPN.md. 

Proiectul urmează a fi lansat săptămâna viitoare. Resursele financiare pentru inițiativă ar putea fi alocate în cadrul proiectului „Investiții în guvernanța, creșterea și reziliența agricolă”.

„Este important ca această clinică să atingă două obiective principale: îmbunătățirea abilităților practice ale studenților și cadrelor didactice; oferirea consultanței și serviciilor ce țin de tratamente în vederea asigurării sănătății și bunăstării animalelor”, a menționat vicepremierul Vladimir Bolea, ministrul al Agriculturii.

În prezent, la Facultatea medicină veterinară este deschisă și activează cu succes clinica veterinară pentru animale de companie, în cadrul căreia studenții efectuează zilnic câte 2-3 intervenții chirurgicale, având posibilitatea să capete deprinderi practice.

Articole asemănătoare

Back to top button