fbpx

În noiembrie vom plăti același tarif la gaz, chiar dacă prețul de achiziție este mai mic. Precizările Moldovagaz

Deși prețul gazelor naturale pentru luna noiembrie este mai mic, tarifele nu vor scădea. Asta, pentru că abaterile acumulate de Moldovagaz nu au fost acoperite în totalitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În baza prevederilor Metodologiei de calcul, aprobare și aplicare a prețurilor și tarifelor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, Agenția Națională pentru Reglementare în Energie a inclus abaterile acumulate de SA Moldovagaz pentru perioada ianuarie-septembrie 2022 în valoare de 1.817,5 milioane lei în tariful actual de la 1 octombrie. Acest lucru permite nu numai compensarea costurilor companiei, dar și să nu acumuleze noi abateri, ceea ce va duce inevitabil la o nouă creștere a prețurilor la gaze pentru consumatori”, a scris Vadim Ceban, directorul Moldovagaz, pe rețelele de socializare.

Această măsură va permite nu doar compensarea costurilor companiei, dar și să nu se acumuleze datorii în viitor.

Săptămâna trecută, Gazprom a confirmat livrarea gazelor naturale pentru Republica Moldova în noiembrie. Potrivit anunțului, țara noastră urmează să primească 5.7 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi.

Ultima modificare a tarifului la gaz a fost stabilit la 23 septembrie de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, astfel din 1 octombrie consumatorii casnici achită 29,27 de lei pentru un metru cub de gaz, cu TVA inclus.

Articole asemănătoare

Back to top button