fbpx

Important! Agenția Medicamentului dă undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul Pfizer

Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a decis astăzi, 25 octombrie, să permită vaccinarea copiilor de la 12 ani cu serul anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech.

Astfel, membrii Comisiei Medicamentului au aprobat extinderea indicației pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, pentru a include utilizarea vaccinului la copiii cu vârste peste 12 ani.

„Modificările propuse sunt evaluate și înaintate spre aprobare în conformitate cu informația oficială al Organizației Mondiale a Sănătății, referitoare la vaccinurile COVID-19.

Cu referire la vaccinurile Pfizer Comirnaty și Janssen – s-a actualizat profilul de siguranță precum și lista producătorilor de produs finit și substanță activă.

Adițional, pentru vaccinul Pfizer Comirnaty a fost modificat termenul de valabilitate al produsului și anume al flaconului congelat. În varianta actuală acesta este de șase luni, se propune pentru aprobare varianta de nouă luni – o modificare efectuată de Organizația Mondială a Sănătății”, a declarat șefa secției farmacovigilență și studii clinice, Ecaterina Guzinschi.

Vezi și: Situație critică la secţiile COVID din Chișinău și Bălţi, pline cu copii infectaţi cu SARS-CoV-2

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button