fbpx

„Imploram să mă ajute. Îmi spunea că mă lovește dacă mai țip”. Cazul cutremurător al unei mame, care a pierdut sarcina la Spitalul din Hâncești

În loc să fie susținută și ajutată, ar fi avut parte de strigăte și indignări. Este cazul unei femei din Moldova, care zilele trecute a pierdut sarcina la Spitalul Raional Hâncești. Aceasta a făcut declarații cutremurătoare despre ziua în care copilul său s-a stins din viață și atitudinea personalului medical.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe pagina de Facebook, femeia a spus că tragedia a avut loc în seara zilei de 14 august curent, când a început să simtă dureri, ea fiind în a cincea lună de sarcină. Aceasta a relatat că echipajul ambulanței a fost amabil, însă nu și cei de la spital.

Femeia ar fi fost primită cu strigăte și râsete, iar mai apoi – tratată cu ignoranță și chiar amenințări.

„Am început să tremur, simțeam că mor de durere. Trei surori medicale m-au dat jos de pe targă, mi-au spus: nu ți-e rușine să te plimbe cineva? Eu cădeam din picioare… una râdea și spunea că am cistită, nici un fel de avort. Am stat pe holul spitalului în jur de 30 de minute, aveam febră, au început să strige una la alta, să se echipeze, căci sunt suspectă de COVID-19.

M-au dus în salon, am stat încă o oră și 40 de minute în chinuri și dureri. Strigam să vină să mă ajute… peste 20 de minute s-au rupt apele, m-am speriat, am început să plâng, le imploram să mă ajute, pierdeam copilașul. O doamnă a venit și a spus: eeei gata, tu îl faci amuș. (…) L-am născut pe pat și a țipat la mine că i-am murdărit cearșaful. A luat bebelușul și l-a trântit jos, continuând să strige. (…) Mi-au făcut curățire fără pic de anestezie. Urlam de durere, medicul îmi spunea: mai răcnești așa… te pocnesc (…)”, scrie femeia.

Am încercat să obținem o reacție și explicații de la reprezentanții spitalului vizat. La solicitarea noastră, însă, ni s-a spus că astfel de informații sau reacții le putem obține doar dacă ne deplasăm la fața locului, în prima jumătate a zilei.

Ulterior, am contactat reprezentanții de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„MSMPS s-a autosesizat pe marginea cazului prezentat. Specialiștii Ministerului urmează să evalueze asistența medicală acordată pacientei în cadrul instituției medicale și va prezenta ulterior concluziile, dar și măsurile întreprinse”, a comunicat serviciul de presă pentru ZUGO.

Alte informații și reacții în acest caz le vom publica imediat ce le vom obține.

CITEȘTE ȘI:

După ce i s-ar fi făcut chiuretaj fără anestezie, o mamă cu dureri postnatale – transportată la psihiatrie. Explicația Spitalului din Bălți

Articole asemănătoare

Back to top button