fbpx

După ce i s-ar fi făcut chiuretaj fără anestezie, o mamă cu dureri postnatale – transportată la psihiatrie. Explicația Spitalului din Bălți

Cazul unei mame din Moldova, care ar fi fost tratată necorespunzător după naștere, de către medici, a fost dur criticat pe rețelele de socializare. O verișoară a femeii a povestit recent că aceasta – suferind dureri postnatale – i s-ar fi efectuat chiuretajul uterin fără anestezie, iar mai târziu a fost transferată la spitalul de psihiatrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În postarea sa, verișoara menționează că femeia a născut la spitalul din Soroca, iar înainte de naștere i s-a efectuat testul la COVID-19, rezultatul căruia a fost pozitiv, mama fiind asimptomatică. Din cauza durerilor de după naștere, aceasta a fost transferată la Spitalul din Bălți.

„Acolo (la Bălți) i s-a făcut curățire după naștere – fără anestezie, sărmana nu mai putea de dureri… Testul repetat (la COVID-19) iarăși arăta pozitiv, a 14-a zi avea febă, pe care până atunci nu a avut-o. Iarăși îi fac curățire, deja cu anestezie. Ea mergea spre bine, dar deja psihic era imposibil de rezistat a treia săptămână în spital, închisă între patru pereți cu un copil nou-născut. După anestezie, medicii i-au adresat o mulțime de întrebări: cum a născut la Soroca și cine a adus-o în așa hal, că ei după naștere nu aveau dreptul s-o duca undeva fiind slăbită!

După, ei au hotărât că ea e psihic bolnavă, i-au dat pastile psihotrope – ceea ce e interzis în alăptare, spunându-i că sunt pastile pentru dureri de cap, care erau deja foarte mari! După ce ea s-a simțit aiurea și dormea mult, ei au hotărât să o transfere la spital cu cei bolnavi psihologic, luându-i copilul. Pe cei apropiați nici nu i-au anunțat! Cum așa ceva e posibil? De ce medicul ginecolog hotărăște că omului îi trebuie pastile psihotrope? De ce a hotărât să o transfere la „psihușcă” fără știrea soțului? Ea are încă un copil acasă… cum așa au adus omul la starea asta? Ce drepturi sunt astea?”, a scris verișoara femeii.

Pentru a afla reacția Spitalului din Bălți, am contactat purtătoarea de cuvânt a instituției – Mihaela Petrov. Cea din urmă ne-a oferit ocazia să discutăm cu angajata responsabilă de ginecologie, prezentă în tura de astăzi.

„Nu eu sunt cea care a făcut chiuretajul fără anestezie, acel medic nu este acum la serviciu. El a considerat de cuviință să procedeze astfel”, a relatat ea pentru ZUGO.

Întrebată despre „pastilele psihotrope”, angajata ne-a spus că mamei nu i s-au administrat aceste pastile, însă a oferit o explicație pentru faptul că a fost transferată la psihiatrie.

„Ea deja avea un substrat. Anterior a manifestat un comportament ce ar indica o tulburare psihică și probabil după naștere starea s-a înrăutățit”, ne-a mai explicat specialista.

Ea a mai comunicat că micuțul femeii este bine, iar mamei i s-a mai făcut astăzi un test la COVID-19, rezultatul căruia va fi aflat în curând. ZUGO va încerca să afle și alte reacții/explicații în acest caz.

Articole asemănătoare

Back to top button