fbpx

Ilan Șor anunță crearea unui bloc politic, după ce partidul lui a fost declarat ilegal

Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”, a anunțat formarea unui nou bloc politic denumit „Blocul politic Șansă, Obligații și Realizări – Ș.O.R”. Această inițiativă vine „în urma hotărârii recente a Curții Constituționale, prin care formațiunea a fost declarată neconstituțională”, dar și „la solicitarea și rugămintea a mai mult de jumătate din populația Moldovei”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ilan Șor a criticat hotărârea ilegală și fără precedent a Curții Constituționale privind lichidarea Partidului „ȘOR”. El este încrezător că formațiunea sa va fi restabilită prin decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

„Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a emis o hotărâre ilegală și fără precedent, privind lichidarea Partidului „ȘOR”.  Sunt convins că Partidul „ȘOR”, în calitate de persoană juridică, va fi restabilit prin decizia CEDO, unde vom depune în curând o plângere, iar judecătorii care au votat pentru această decizie ilegală și absurdă, la indicația Maiei Sandu, vor fi arestați. Dragi prieteni, Maia Sandu poate distruge o persoană juridică, dar nu și ideea, emoția și tot ceea ce a fost construit până acum de echipa Partidului „ȘOR””, a enunțat Ilan Șor.

El a adăugat că „la solicitarea și rugămintea a mai mult de jumătate din populația Moldovei” a inițiat formarea acestui bloc politic.

„La solicitarea și rugămintea a mai mult de jumătate din populația Moldovei, am inițiat formarea unui bloc politic care va reprezenta, va îngloba toate proiectele realizate până acum de Partidul „ȘOR”. Formațiunea noastră a intrat în memoria colectivă drept un partid al șansei, obligației și realizării. (…) „Şansă, Obligaţii şi Realizări – Ş.O.R.” este principalul și singurul concurent al partidului de guvernământ PAS, motiv pentru care această formațiune a decis să reprime principalul său concurent politic. ”, a adăugat el.

Amintim că Curtea Constituțională a declarat, săptămâna trecută, Partidul Șor neconstituțional. Președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, a anunțat că, odată cu pronunțarea hotărârii, Partidul Șor se consideră dizolvat.

„Nici un act al partidului emis după pronunțarea hotărârii Curții nu are nicio valoare juridică. Ministerul Justiției va desemna o comisie de lichidarea a Partidului Șor, care va întreprinde toate măsurile necesare pentru lichidarea și radierea acestui partid din registrul de stat al persoanelor juridice”, a spus Roșca.

El a mai precizat că reprezentanți din Parlament ai Partidului Șor vor continua să-și exercite mandatele, dar în calitate de deputați independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiuni, la fel și aleșii locali din partea formațiunii.

Articole asemănătoare

Back to top button