fbpx

Igor Grosu, către diaspora din Danemarca: „Îi așteptăm acasă pentru a construi împreună Moldova modernă pe care ne-o dorim cu toții”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat la Copenhaga, în seara zilei de miercuri, cu cetățenii moldoveni stabiliți în Danemarca. Discuțiile s-au referit la viitorul țării noastre, actul de guvernare și situația politică din țară, îmbunătățirea calității instituțiilor publice și cum pot fi atrași mai mulți tineri în serviciul public. „M-am bucurat să văd tineri ambițioși și deștepți, dornici să schimbe lumea în bine. Majoritatea din ei sunt studenți sau proaspăt absolvenți”, a remarcat Președintele Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful Legislativului i-a îndemnat pe tineri ca, după încheierea studiilor, să revină acasă pentru a munci toți împreună pentru binele țării. „Avem multe lucruri de făcut, reforme în domenii cheie, proiecte de infrastructură, energie regenerabilă etc., iar pentru asta avem nevoie de cât mai mulți oameni școliți și bine intenționați”, a spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Totodată, șeful Legislativului i-a informat pe cetățenii moldoveni din Danemarca despre discuțiile pe care le poartă autoritățile pentru semnarea unui acord între Republica Moldova și Danemarca pentru convertirea permiselor de conducere. A fost menționată și intenția de a deschide o Ambasadă a Republicii Moldova la Copenhaga, iar pentru perfectarea de urgență ale actelor urmează a fi organizate la necesitate echipe mobile de la alte oficii consulare din regiune. „Soluții sunt, important să le găsim pe cele mai bune și să ajutăm oamenii noștri oriunde s-ar afla. Cetățenii noștri trebuie să știe – îi așteptăm acasă pentru a construi împreună Moldova modernă pe care ne-o dorim cu toții”, a fost mesajul transmis de șeful Legislativului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, își încheie astăzi vizita oficială efectuată în Regatul Danemarcei, în perioada 5-8 septembrie 2022.

Articole asemănătoare

Back to top button