fbpx

Dodon nu va putea părăsi R. Moldova în următoarele 60 de zile. Decizia CSJ

Fostul preşedinte, Igor Dodon, nu va putea părăsi Repubica în următoarele 60 de zile. Decizia a fost luată joi, 16 martie, de magistraţii Curţii Supreme de Justiţie (CSJ). Dodon califică această decizie ilegală şi susţine că nu intenţionează să plece din ţară. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Amintim că Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar vineri, 18 noiembrie. Acesta are interdicția de a părăsi teritoriul țării.

Pe 24 mai 2022, Igor Dodon a fost reţinut și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău. Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon.

El este învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul președinte a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său – în Penitenciarul 13.

Ulterior, instanţa a aplicat sechestru pe bunurile familiei Dodon, iar fostului preşedinte i-a fost înaintată învinuirea într-un nou dosar. Galinei Dodon i-a fost înaintată învinuirea pentru complicitate în îmbogăţire ilicită.

Amintim că ambasadorul SUA în R. Moldova Kent D. Logsdon a anunțat că SUA a impus sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție în Republica Moldova. Printre acestea se numără și fostul șef de stat, Igor Dodon.

Igor Dodon este învinuit că, urmărind promovarea intereselor lui Plahotniuc Vladimir și Iaralov Serghei, care au creat și conduceau o organizație criminală și care aveau interesul de a controla procesele politice, sociale și economice din Republica Moldova, precum și de a se eschiva de la răspundere penală în Federația Rusă, a pretins și a acceptat de la aceștia bani în sumă de la 600 000 până la 1 000 000 de dolari.  Suma menționată era pretinsă de către Igor Dodon pentru achitarea cheltuielilor curente ale partidului politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”(PSRM), inclusiv pentru achitarea salariilor angajaților aceluiași partid. Dodon pledează nevinovat.

Articole asemănătoare

Back to top button