fbpx

Dodon rămâne sub control judiciar. CSJ a respins cererea procurorilor privind plasarea în arest la domiciliu

Fostul președinte Igor Dodon rămâne sub control judiciar. Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins luni, 28 noiembrie, recursul procurorilor anticorupție care au cerut plasarea acestuia în arest la domiciliu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Amintim că Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar vineri, 18 noiembrie. Acesta are interdicția de a părăsi teritoriul țării.

Fostul șef de stat este acuzat de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală și trădare de patrie.

Pe 24 mai 2022, Igor Dodon a fost reţinut și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău. Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon.

El este învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul președinte a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său – în Penitenciarul 13.

Ulterior, instanţa a aplicat sechestru pe bunurile familiei Dodon, iar fostului preşedinte i-a fost înaintată învinuirea într-un nou dosar. Galinei Dodon i-a fost înaintată învinuirea pentru complicitate în îmbogăţire ilicită.

Amintim că ambasadorul SUA în R. Moldova Kent D. Logsdon a anunțat că SUA a impus sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție în Republica Moldova. Printre acestea se numără și fostul șef de stat, Igor Dodon. Reacția politicianului nu s-a lăsat așteptată.

Articole asemănătoare

Back to top button