fbpx

Hamas ar fi dispusă să elibereze toți ostaticii civili într-o oră dacă încetează bombardamentele din Gaza

Hamas ar fi dispusă să elibereze toți ostaticii civili într-o oră dacă Israelul oprește bombardamentele asupra Gaza, a declarat un oficial Hamas de rang înalt pentru NBC News, citat de hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul Hamas a declarat că ostaticii ar putea fi eliberați în decurs de o oră, atât timp cât Israelul își îndeplinește condițiile. El a afirmat că nu există niciun loc sigur pentru eliberarea ostaticilor în acest moment.

În schimbul eliberării soldaților israelieni ținuți ostatici, oficialul Hamas a declarat că Israelul trebuie să elibereze toți palestinienii deținuți în închisorile israeliene.

De asemenea, oficialul Hamas a afirmat că SUA și Israelul sunt deja la curent cu termenii săi pentru eliberarea ostaticilor civili, deoarece gruparea militantă i-a dezvăluit în conversațiile sale cu liderii mai multor țări arabe.

Israelul spune că cel puțin 199 de persoane au fost luate ostatice de către gruparea militantă în timpul atacului surpriză de la sfârșitul săptămânii trecute, potrivit Sky News.

Cel puțin 300 de persoane ar fi fost ucise marți seara într-un atac israelian asupra unui complex spitalicesc din orașul Gaza, a anunțat Ministerul Sănătății din teritoriul palestinian controlat de Hamas, potrivit AFP.

Într-un comunicat, acesta a precizat că „între 200 și 300 de martiri” au fost uciși în bombardamentul care a lovit incinta spitalului Ahli Arab, situat în centrul orașului.

„Sute de victime zac sub dărâmături”, a adăugat sursa, fără a preciza dacă sunt morți sau răniți.

Contactată de AFP, armata israeliană a declarat că verifică informațiile.

Armata israeliană susține că mai multe rachete lansate din Gaza spre Israel au trecut pe lângă spitalul din Gaza când a fost lovir, potrivit Reuters.

Articole asemănătoare

Back to top button