fbpx

Gazprom ar amenința cu reducerea suplimentară a livrărilor de gaz. Spînu: „Presiunea, șantajul, amenințările nu își mai au loc”

Vicepremierul Andrei Spînu declară că Gazprom amenință cu reducerea suplimentară a livrărilor de gaz. Gigantul rus a acuzat Ucraina și Republica Moldova de „lucruri neadevărate”, susține oficialul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Să fie clar, tot gazul livrat Republicii Moldovei ajunge în țara noastră. Tot gazul livrat malului drept este și va fi achitat de noi. Volumele de gaz la care face referință Gazprom că ar fi rămase în Ucraina sunt economiile și rezervele noastre stocate în depozitele din Ucraina. Să fie și aici clar, aceste volume la fel au fost și vor fi achitate integral de țara noastră. Oameni buni, Moldova deja are peste 200 mln m3 de gaz în depozite. Presiunea, șantajul, amenințările nu își mai au loc. Împreună ne câștigăm independența energetică”, scrie vicepremierul pe contul său de Telegram.

Gazprom susține că o parte din gazul rusesc livrat consumatorilor din Republica Moldova, conform contractului cu Moldovagaz, ar rămâne în Ucraina. Declarațiile au fost făcut publice prin intermediul unui comunicat emis marți, 22 noiembrie. Gigantul rus a menționat că Ucraina ar fi stocat până acum 52,52 de milioane de metri cubi de gaze naturale destinate Republicii Moldova. Partea ucraineană neagă acuzațiile, menționând că toate volumele primite de la Gazprom au fost transmise în punctele de la ieșirea din Ucraina spre Republica Moldova

Amintim că Gazprom va reduce cu 56,5% livrările de gaze naturale, din 1 decembrie. Anunțul a fost făcut marți, 22 noiembrie, de către Constantin Borosan, secretar de al Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării regionale.

Articole asemănătoare

Back to top button