fbpx

Furtună susține că în Moldova „cu siguranță” sunt mai multe cazuri de COVID-19 decât cele anunțate. „Unii trec prin boală”

În Moldova cu siguranță sunt mai multe cazuri de COVID-19 decât cel știut de autorități. Declarația îi aparține șefului ANSP – Nicolae Furtună, care a explicat acest aspect la emisiunea „Puterea a Patra”, moderată de Gheorghe Gonța.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, aici este vorba de persoane asimptomatice, care singure nu știu că sunt bolnave, dar prezintă surse de infecție.

„Cazuri cu siguranță sunt mai multe, noi din start am vorbit că există o groază de forme ușoare de boală, care nu-s detectate nici de însăși persoana, nici de sistemul de sănătate. Persoana a trecut prin boală, a făcut COVID-ul, a căpătat imunitate post-infecțioasă și e bine merci acasă. Și nu știe nici el, nici eu că el a făcut boala… Asta s-a demonstrat și noi o să documentăm mai spre vară când o avem teste care să detecteze anticorpii protectiv post-infecțioși… ”, a declarat Furtună.

Totodată, directorul a menționată că 6340 de cazuri sunt cele diagnosticate prin metode de laborator: „Și cifra asta este o cifră pe care nimeni nu poate să o conteste. Și care vrea s-o conteste, lasă să verifice. Nu e simplu”.

CITEȘTE ȘI:

video | De ce au crescut cazurile de COVID-19 în ultima perioadă? Furtună: „Culegem roadele zilei de 9 mai”

Articole asemănătoare

Back to top button