fbpx

foto, video | Preparatul Remdesivir, utilizat pentru a tratata virusul COVID-19, a fost adus în Moldova

Astăzi, în premieră pentru țara noastră, la Dita EstFarm a ajuns preparatul Remdesivir. În context, directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a întreprins o vizită la depozitul companiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, este produs de compania farmaceutică de renume mondial Hetero Healthcare Ltd, care deține licență de producere din partea companiei americane Gilead, cea care a dezvoltat medicamentul.

„Pentru AMDM, în calitate de regulator în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale, este foarte important să asigure prezența în Republica Moldova a celor mai eficiente medicamente utilizate în tratamentul COVID-19.

Remdesivir este unul dintre medicamentele pe care îl așteptam demult, fiind și primul medicament autorizat de SUA și UE pentru tratamentul COVID-19. Vom continua să depunem efort astfel încât cetățenilor noștri să le fie oferite medicamente calitative și accesibile”, a declarat directorul general al AMDM.

În Republica Moldova, preparatul Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic național provizoriu „Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.

Articole asemănătoare

Back to top button