fbpx

foto, video | SMURD supraveghează moldovenii de Bobotează. Care sunt recomandările salvatorilor?

Astăzi, 19 ianuarie, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Boboteaza. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) asigură securitatea cetățenilor care după sfințirea apelor au hotărât să se scufunde în râuri sau lacuri. Salvatorii s-au deplasat pe malurile mai multor bazine acvatice din raioanele Strășeni, Dubăsari, Căușeni, Bălți, Soroca, Florești, Cahul, dar și UTA Gagauzia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii sunt îndemnați să fie foarte prudenți și să intre sub apă doar dacă au o condiție fizică pregătită. Scăldatul de Bobotează se va face doar în locurile special amenajate, iar oamenii vor intra în apa rece în grupuri mici, pentru a evita deteriorarea gheții, dar și a cazurilor de prăbușire. Este strict interzis scăldatul minorilor fără supravegherea părinţilor.

Pe parcursul zilei, mai multe echipaje de salvatori și paramedici SMURD vor monitoriza situația în preajma bazinelor acvatice, astfel încât cei care au intrat în apă să fie protejați, iar în situații de risc să li se acorde ajutor calificat.

Foto: dse.md
Foto: dse.md
Foto: dse.md
Foto: dse.md
Foto: dse.md
Foto: dse.md
Foto: dse.md

Articole asemănătoare

Back to top button