fbpx

foto, video | Risc de inundații la Crocmaz: salvatorii fortifică un dig de protecție

În ultimele 24 de ore salvatorii, în comun cu reprezentanții instituțiilor guvernamentale desconcentrate în teritoriu, au fortificat un dig de protecție cu lungimea de 120 metri pentru a proteja localitatea Crocmaz de riscul inundațiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru consolidarea barajului au fost utilizați 6800 de saci cu nisip. Pe parcursul zilei de 25 mai conducerea și angajații IGSU au efectuat lucrări de fortificare pe două sectoare importante din preajma localității. Pe primul segment au fost amplasați peste 4000 de saci pe o lungime totală de 120 de metri, iar pe cel de-al doilea au fost efectuate lucrări de întărire a barajului cu argilă și nisip pe lungimea de 1 km.

Astăzi 26 mai, lucrările specialiștilor vor continua pentru ca digul cu lungimea de 3 km să fie fortificat. La acțiunile complexe sunt antrenați salvatori, carabinieri, ostași, muncitori, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale.

În total, în tabăra de câmp instalată la Crocmaz sunt implicate 300 de persoane cu 97 unități de tehnică. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă monitorizarea nivelului apei pe râurile Nistru și Prut, precum și sensibilizează populația cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor.

                         Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button