fbpx

foto, video | Premieră mondială: Vaccinul pentru un nou-născut a fost livrat prin intermediul unei drone

Ne-am obișnuit deja cu gândul că mii de cercetători lucrează pentru a îmbunătăți tehnologiile și pentru a ne ușura viața. Recent, un pas istoric a fost realizat cu ajutorul unei drone prin intermediul căruia UNICEF a livrat un vaccin pentru un copil de o lună.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul Sănătăţii din Vanuatu, alături de UNICEF, a contractat compania australiană Swoop Aero pentru a realiza o această livrare extrem de importantă petru sănătatea micuțului.

Vanuatu este o regiune fără drumuri și electricitate, ceea ce a complicat misiunea celor din domeniul sănătății, iar soluția găsită este una revoluționară, care cu siguranţă va da startul unei noi ramuri ale industriei medicale: transportul medicamentelor cu ajutorul dronelor în zonele greu accesibile.

Călătoria de aproape 40 de km a fost parcursă mult mai rapid, iar vaccinul a ajuns la timp. Asistenta medicală Miriam Nampil, care a călătorit până acolo cu o barcă, a putut administra imediat vaccinul nou-născutului, scrie UNICEF.

Vanuatu este o ţară compusă din multe insule stâncoase și singurele metode prin care poţi ajunge în anumite locuri sunt bărcile, iar apoi mersul pe jos până la destinaţie, întrucât vaccinurile şi multe alte medicamente trebuie să fie păstrate la temperaturi scăzute, transportarea lor este dificilă şi trebuie realizată rapid.

Foto: UNICEF

Articole asemănătoare

Back to top button