fbpx

foto, video | „Oamenii îşi pun batiste pentru a respira cât de cât cu un aer curat”. Locuitorii din Cricova, indignați de starea autobuzelor care circulă spre suburbie

Urcând în autobuzele vechi de cel puțin 13 ani, locuitorii din Cricova își fac întâi de toate semnul crucii, apoi își pregătesc batistele, care îi va ajuta să ajungă la destinație fără a se intoxica cu gaze toxice. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pasagerii s-au plâns de starea deplorabilă a transportului public nu o singură dată, dar se pare că rugămințile nu le-au fost auzite. Acum câteva zile, sătenii au lansat o adresare publică primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, care a promis anterior că locuitorii acestei suburbii vor avea transport confortabil și sigur până la jumătatea lunii martie. Totuși, chiar și acum, situația a rămas neschimbată.

„Am crezut până în ultimul moment că o să vă ţineţi de cuvântul ce l-aţi dat, ce presupunea soluționarea problemei majore a transportului urban timp de 2 săptămâni a rutei nr.2 „Chişinău- or.Cricova”, dar nici după o lună nimic nu s-a rezolvat. În tot aceleaşi autobuze găurite mergem toţi, unde şoferii îşi încearcă norocul să mişte autobuzul din loc, deoarece cutia de viteză este defectată.

Am ajuns în momentul când pasagerii înainte de a se urca îşi fac semnul crucii pentru a ajunge la destinaţie la timp şi sănătoşi. Nerespectarea graficului continuă, iar în unele cazuri câte 3-4 curse lipsesc pe zi, drept consecinţă a autobuzelor defectate şi vechi. De aceea, unii oameni sunt nevoiţi să meargă ca într-o conservă cu următorul transport. Autobuzele în care oamenii îşi pun batiste pentru a respira cât de cât cu un aer curat, căci altfel nu poţi călători.

Îmi pare rău că aveţi aşa o atârnare de o astfel de suburbie, unde anual vin circa 85.000-100.000 de turişti, plecând înapoi dezamăgiţi sau şocaţi de ce transport dispune Cricova, nemaivorbind de locuitorii care circulă în fiecare zi cu el şi sunt nevoiţi să rabde astfel de condiţii mizerabile. Vă rog,chiar vă recomand să circulaţi cu ruta nr.2, măcar cu 2 curse, nemaivorbind de zile, și să simţiţi pe propia piele ce înseamnă să miroşi a motorină după ce ieşi din transport.

Autobuzele nu sunt spălate măcar la minimul necesar, ieşind cu mâinele murdare. Praful circulă ca la el acasă în autobuz, iar la frânare miroase a cauciucuri arse. Nu-mi pot imagina cum lucrează sărmanii şoferi, ce sunt nevoiţi să improvizeze unele lucruri şi taxatoarele ce până acuma poartă scurte de iarnă, iar altele de pe cursele de autobuz 26,19,5 sunt în scurte de primăvară şi merg bine merci cu autobuzul pe jumătate gol”, se arată în mesajul care a fost distribuit de zeci de locuitori ai orășelului Cricova.

Am încercat să aflăm de la responsabilii din Primărie care este, de fapt, dotarea tehnică a rutei nr.2 și ce măsuri se vor întreprinde pentru a soluționa problema. Contactat telefonic de reportera ZUGO, șeful coloanei de autobuze de pe ruta nr.2, Veaceslav Osoianu, ne-a spus că știe despre starea tehnică proastă a autobuzelor și că în timpul apropiat situația va fi remediată.

„Sunt autobuze care lucrează de 30 de ani, de 21 de ani, altele sunt din 2004 și 2006. Acum a venit un lot de 25 de autobuze, mai așteptăm încă șase și, evident, vom înlocui câte unul dintre acestea noi. În timpul apropiat, cred că în luna aprilie se vor înlocui minim două autobuze la ruta nr.2.”, a declarat Osoianu.

Menționăm că, actualmente, spre Cricova circulă șapte autobuze, iar zilnic cel puțin unul dintre ele se defectează.

Articole asemănătoare

Back to top button