fbpx

foto, video | Legea salarizării, pusă în aplicare. Peste 200.000 de angajați s-au bucurat de lefe majorate

Ieri, premierul Pavel Filip a convocat o ședință pentru a examina implementarea legii cu privire la salarizare, deficiențele sesizate și posibilitățile de înlăturare a acestora.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Peste 200.000 de angajați deja și-au majorat lefile, iar restul urmează să primească măririle de salariu până la sfârșitul acestei săptămâni. Anunţul a fost făcut de către prim-ministru în cadrul aceleași ședințe.

De asemenea, Pavel Filip a pus în discuție zvonurile precum că unele salarii în loc să fie majorate, au fost tăiate. Oficialii au dezmințit aceste vorbe, spunând că în conformitate cu noua lege nici un angajat nu poate avea un salariu mai mic decât până acum, iar în cazul în care se întâmplă, asta este din cauza erorilor comise de contabil.

Premierul a făcut un apel către toate instituțiile din subordine să dea dovadă de mai multă responsabilitate și mobilizare.

„Dacă era mai multă organizare și mobilizare, săptămâna aceasta toți bugetarii urmau să-și primească salariile. Cu părere de rău, din cauză contabililor și șefilor de instituții, care au preferat să se odihnească în loc să muncească, 10%  din bugetari își vor ridica salariul săptămâna viitoare, până la sfârșitul lunii”, a spus Pavel Filip.

Şi ministrul Finanţelor a postat, pe pagina sa de Facebook, un tabel în care se arată că, în ianuarie, statul va aloca pentru salariile bugetarilor peste 524 de milioane de lei, cu aproape o sută de milioane mai mult faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

Diferenţa a fost generată de noua lege a salarizării, ce prevede majorări care variază între 10 % şi 100%, astfel încât niciun bugetar să nu fie remunerat cu mai puţin de 2000 de lei.

Foto: Ion Chicu via Facebook

 

Articole asemănătoare

Back to top button