fbpx

foto, video | În loc de flori, dăruiți fructe: Producătorii autohtoni au tone de marfă pe care nu le pot vinde

O tânără din Republica Moldova îndeamnă oamenii să cumpere pentru sărbătoarea de 8 martie, în loc de flori, fructe autohtone. Aceasta are un depozit plin cu struguri de calitate pe care nu are unde să-i vândă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Diana Crudu spune că mulți agricultori sunt în aceeaşi situaţie. Pentru a sensibiliza consumatorii, femeia a înregistrat un mesaj video şi l-a postat pe o reţea socială. La scurt timp după publicarea clipului, mai mulți internauți s-au adresat pentru a procura struguri.

Cu toate acestea, cantitățile solicitate sunt prea mici comparativ cu cele 60 de tone de marfă pe care le are Diana în depozit.

Deşi strugurii sunt eco, Diana a reuşit să comercializeze pe piaţa din Republica Moldova doar patru tone de marfă, cu prețul de 7-10 lei. Pentru prima dată, în cei 11 ani de când comercializează struguri, îi este atât de dificil să-i vândă. Tânăra spune că este dezamăgită de lipsa de reacţie din partea autorităţilor.

Totuși, după ce a postat filmulețul pe rețelele de socializare, mai mulți oameni au contactat-o pentru a se aproviziona cu fructe crescute pe meleagurile Moldovei. Doritorii o pot găsi pe Diana la Piața Flacăra de pe strada Ion Creangă 49 din capitală, acolo unde și alți agricultori autohtoni își expun marfa spre vânzare.

Articole asemănătoare

Back to top button