fbpx

foto, video | Deja de două zile, pompierii luptă cu un incendiu din Anenii Noi. Focarele de ardere mocnesc în adâncime

Pe parcursul a două zile angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență intervin în forță pentru localizarea și lichidarea arderii la poligonul de deșeuri din localitatea Țânțăreni, Anenii Noi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ieri, 29 iulie, autoritățile s-au convocat pentru a lua decizii în vederea stopării eficiente a arderii de la gunoiște. În cadrul discuțiilor s-a stabilit că pentru lichidarea incendiului va fi folosită în continuare tehnica grea de intervenție.

La fața locului, pompierii vor continua să efectueze lucrări de lichidare a incendiului utilizând autospecialele de intervenție pentru refularea apei. Angajații IGSU vor acționa în comun cu reprezentanții Î.M. Regia Auto salubritate pentru copertarea terenului, dar și refularea apei în focarele care mocnesc.

Poligonul de deșeuri se extinde pe o suprafața de 900 de metri pătrați, iar focarele de ardere mocnesc în adâncime. Pentru remedierea situației, la fața locului, în continuare vor acționa pompierii în comun cu autoritățile publice și vor fi depuse eforturi pentru a nu permite răspândirea arderii.

Menționăm că angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru a interveni la poligonul din Țânțăreni în după amiaza zilei de 28 iulie. Apelul la 112 a fost recepționat la ora 15:00. Pompierii au lucrat în prima zi opt ore continuu și au reușit localizarea arderii.

Pe parcursul nopții, lucrările au fost suspendate întrucât exista pericol eminent pentru securitatea acestora. În primele ore ale zilei de 29 iulie lucrările au fost continuate. Acțiunile de intervenție vor fi efectuate până la lichidarea completă a arderii.

Articole asemănătoare

Back to top button