fbpx

foto, video | „Credeam că ne prăbușim la aterizare”. Mai mulți pasageri ai unei curse aeriene spre Chișinău, despre clipele de coșmar trăite în zbor

Mai mulți pasageri ai cursei Istanbul-Chișinău, operată la amiaza zilei de 19 aprilie, au trăit clipe de groază la revenirea pe aeroportul din țara noastră. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Călătorii spun că pilotul aeronavei ar fi efectuat mai multe manevre bruște, ceea ce a creat panică la bord. Mai mult decât atât, pe pagina Runway 08 au fost publicate câteva plângeri ale pasagerilor, care spun că unii oameni ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale.

De cealaltă parte, cei care au operat zborul, spun că manevrele au fost efectuate conform instrucțiunilor pentru a evita zonele cu tulburențe.

„Credeam că ne prăbușim la aterizare”, „au chemat ambulanța, oamenii și-au pierdut cunoștința”, „a făcut viraje stânga și dreapta la 35 de grade, undeva de 7 ori, a căzut totul din compartimente” – sunt doar câteva dintre mărturiile pasagerilor.

„Înainte de aterizare a plonjat 100 de metri în jos ca un bolovan, chiar dacă eram la un 1 km înălțime, efectiv puteai atinge pământul cu mâna, credeam că vom muri”, este de părere unul dintre călători.

Din înregistrarea traseului avionului pe platforma Flightradar24.com se poate observa cum aeronava, care aparține companiei ucrainene YanAir, înainte de aterizare a început să piardă brusc din înălțime, schimbându-și și direcția de zbor.

Ofițera de presă a companiei Air Moldova, Tamara Luca, ne-a comunicat că actualmente grupul de lucru investighează cazul, însă, deocamdată, nu a fost înregistrată nici o plângere din partea pasagerilor.

Luca a mai precizat că Air Moldova va reveni cu alte detalii despre această situație în următoarele zile, după ce toate circumstanțele zborului vor fi cercetate detaliat.

Articole asemănătoare

Back to top button