fbpx

foto, video | Cazul lui George Floyd ia amploare! Incendii, ciocniri şi tiruri cu gaze lacrimogene – în faţa Casei Albe

Protestele cauzate de moartea lui George Floyd – un afroamerican care a decedat după arestarea sa de către poliţie în orașul Minneapolis – continuă. Zeci de mii de oameni din întreaga țară au protestat violent în fața Casei Albe și nu numai.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii au protestat la Washington DC împotriva rasismului, poliției și au pornit incendii. Pentru a opri violențele, autoritățile au pus interdicția de circulație pe timp de noapte (la Washington, Los Angeles şi Houston), însă măsura nu a fost respectată. Drept urmare, duminică, Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţi, transmite protv.ro.

În context, președintele SUA a fost dus vineri la adăpostul unui buncăr subteran de către Secret Service – serviciul de protecţie al preşedintelui şi a personalităţilor. Fiind poate cele mai grave proteste din timpul mandatului său, Trump a vorbit în context despre „anarhişti”.

Cu toate că au avut loc mai multe violențe între poliție și protestatari, administraţia preşedintelui Donald Trump a ales să îi califice pe instigatorii revoltelor drept terorişti. Mai mulți responsabili locali au transmis că le înțeleg durerea și nemulțumirea, însă au făcut apel la reţinere.

Citește și: foto, video | Oamenii sunt revoltați de moartea lui George Floyd. Haos pe străzi, ruguri uriașe, mașini și clădiri incendiate

Articole asemănătoare

Back to top button